1 Mayıs 2009 Cuma

çiçek haberleri.




Annemin sardunyadan çok ortanca'ya benzeyen sardunyalarından biri.





Yine annemin penceresindeki onbiray çiçekleri.Resimin sağı,solu böyle bir yeşillik halinde devam ediyor.Yok yok bahçe değil ,pencere kenarı.




İsmini bilmiyorum ,ama bakmaya kıyamıyorum.


Benim lale ve çiğdemlerim.Apartmandakilerde görsün diye kapıya çıkardım ama rüzgardan başlarını kaldıramadı zavallıcıklarr.















Mutfak camında görünen uçsuz bucaksız arazi.Bu ağaç anıt ağaçmış.Yeni öğrendim.Geçen gün belediyenin park-bahçeler bölümünden gelen memurlar söyledi.Karşımızdaki duvarın çiçeklenmesi için başvurmuştum belediyeye.Uygun olup olmadığını görmeye gelmişlerdi.Bakalım tam cevap vermediler,inşallah yaparlar.




Okula giderken yürüdük Kerem'le geçen gün.Bir evin Bahçesi burası. Adam evinin bahçesine sera açmış,düşünebiliyormusunuz,bundan daha güzel bir şey olabilirmi.







Makinemin makro ayarıyla balkondan çektim.Becerebilmişim ,di mi?













Ayfer'den yeni aldım bunları.




Adı kraliçe papatya galiba.Birçok rengi var.Tohumunuda ektim ama çıkmadı.Bunu seradan aldım.Bayıldım minicikliğine.




























Bu ayki ev_bahçe dergisinin hediyesi bu tepsi.Arkadaki mutfağın karışıklığını görmezseniz,görüntü çok güzel değil mi?Ben tablo niyetine kullanacağım.Müzik dinlerken leylakların kokusunu duyuyormuş gibi oluyorsun,diyormuşum bide.













Bu orkideyi Ayferciğim belki senin evde düzelir deyip bana vermişti,bir sopa şeklindeyken.Gerçekten bende yerini çok sevdi.Tam 12 tomurcuk açtı.Her tomurcuk patladığında çekiyorum resmini.












Annem sonunda penceremin önüne asma kat çıktı.Aslında fenada olmadı.Sardunyalarım tomurcuk dolu.Açtıklarındaki görüntüyü iple çekiyorum.















Bu saksımıdır,mutfakta kaşıklıkmıdır nedir belli olmayan şeyleri IKEA'dan almıştım.Kerem'in çalışma masasında kalemlik olarak kullanıyordum.Bu çiçekleri dikecek yer bulamayınca bunları Kerem'den istedim.En yakın zamanda'' gittiğimde alacağım ''dedim.Balkonun kenar ölçüsüne de tam oturdular.
















Bu nergiside Emirgan'a gittiğimde almıştım.Bendekiler beyazdı.ve böyle içiçe birsürü katı yoktu.Bu Emirgan'daki çiçeklere herhalde hormon vermişler.Lalerde gül gibi açmıştı.Pek şaştım.(!)




















Ah ,ah siz bunların iyice açmış hallerini bir görseniz bayılırsınız.Kayınvalidemin bahçesinden bu görüntü.Banada bir kök verdi,diktim,tuttu galiba.















1 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

İlk baştan ilk iki çiçek sardunya değil zaten. Küçük şekayık ve japon gülü isimleriyle anılan enfes çiçekler:)

Emirgan'daki güle benzeyen lale çeşidi de katmerli laleler.

Fotoğrafçılık kursuna gitmek nakit gerektiren birşey değil. İsmek'in bir çok yerde kursları var takip edebilirsiniz.

Çok hoş fotoğraflar olmuş hepsi,emeğinize sağlık..