7 Haziran 2010 Pazartesi

Cide gezisi...

Gökhan'ın halasının oğlu var Cide çarşıda.Yedik ,içtik.Hadi dedi size gün batımını seyrettirelim dediler.Bu manzarayı gören yerde arazileri varmış meğer.Boş,bakımsız.Ama bir gün burada her şey olur bence.Gün batımına tam olarak yetişemedik ama olsun bu görüntü de mükemmeldi.











Her zaman İstanbul'dan çıkınca uğrarız Sapanca'daki Berceste'ye.Bu dağ çileklerinin kokusunu bilirmisiniz bilmem.O minicik şeyşerden çıkan kokuyu ,yolunuz düşerse bir koklayın derim.Özel bir çaba harcamanıza gerek yok zaten o koku gelir burnunuza.



Gideros sezonu açılmamış meğer.Haftaya açılacak dedi hazırlık yapanlar.Biraz resimle karnımızı doyurmaya çalıştık ama nafile,balık yeme moduna girmişiz bir kere...




























Her yıl kaldığımız pansiyonun önündeki bank bu.Bu sene pansiyona ihanet etmiş gibi olduk.










Bu ev Cide'de nadir kalmış cevizli helva yapıcılarından birinin evi.Helva çok ta onlar gibi eski usul yapan yokmuş.Bahçede yedik ,içtik..cevizli helva almayı unuttuk.Burası Gökhan'ın hala oğlunun kayınvalidesinin evi.Teyze sağolsun çok isediğim acemborusu sarmaşığından tutturmuş bana.İki senedir seni bekliyor dedi.Teyzemin bahçesine götürdük.Bir de tespih çiçeği diye bir bitki verdi bana.Onları da kayınvalidemin bahçeye diktik.Mısır gibi uzuyormuş,saksıda biraz zor oluyormuş.Bitkinin çiçekleri tespih boncuğu gibi dökülüyormuş,hemde delik olarak.Sen sadece ipe geçiriyorsun.5 yıl sonrada aynı bitki bu sefer tespihin imamesini döküyormuş.Çok şaşırdım.Çiçek ölmezse,bizde yaşarsak görürüz.










Gideros'taki hamsi tavayı yad ede ede yediğimiz balık.










Bu kovanlarda yine Gökhan'ın yakın akrabası Nurullah Amca'nın .Bizim oranın balını bilen bilir.Kestane balı diye bilinir ama köylüler deli balı derler.Biraz acı olur.Ama şifadır.Özellikle bronşite.












Döneceğimiz sabah köye çıktık.Komşulardan Fethiye teyze verdi elime bir kap.Çilek topla bakalım dedi.Resimde çok belli olmamış amabir görseniz.Kırmızı kırmızı parlıyorlardı sabah güneşinde.Çok zevkliydi toplama işi.













Hasılat nasıl.Asma yaprağı,erik,çilek,nane,ceviz Fethiye teyzeden.Çilek reçeli,günlük yumurta Şeküre teyzeden.Yumurtaları da öyle güzel dizmiş ki bayıldım.Samanları evde atasım gelmedi ama böcek filan çıkar diye korkudan attım.




























Hiç yorum yok: