26 Ocak 2011 Çarşamba

mücevher orkide..

Resimlerin sıralanışında bir yanlışlık yaptım,sonra da gecenin bu saatinde silip yeniden yüklemeye üşendim açıkcası.Çiçeğin en son halini en sonunda görmeniz gerekiyordu ama en başta gözünüze soktum bu sefer.
Çiçek gerçekten bir mücevher gibi .Dipten üç sürgün daha geliyor.Aynen normal orkide gibi bakımı.Ama bunun toprağı orkide toprağı şeklinde değil.Saksısı da şeffaf değil.Bakalım umarım onu üzmem de güzelce,sağlıklı büyütebilirim.


Asıl bu çiçeğin hikayesi başka.Bu çiçeği bana bahçe forum arkadaşlarımdan biri hediye etti.Kendileri eşiyle birlikte Marmaris'te yaşıyorlar.Kendilerini tamamen doğaya bırakmışlar.Yapraktır,daldır,budaktır ...derken bu forumda tanıştık.Aralık başında İstanbul'daki evlerini kapatmak için geldiklerinde beni ziyaret etmek istediklerini söylediler.Nurçiçek'te buluştuk.Çok keyifli bir gündü.Doğa hanım ve Barış bey aslında eski bir müzisyen çift.Eski dediysem o kadar da eski değil.Kendilerini tanıdıkça ,hayata karşı duruşlarını,çevrelerine karşı ne kadar duyarlı bireyler olduklarını gördükçe....onlara hayran oldum.Sağlık sorunlarından dolayı Marmaris'te tam anlamıyla bir köye yerleşmişler.







O gün Nurçiçek'ten çıkıp benim balkona geldik tabi.Marmariste yeni hayatlarına devam etmek üzere bir çok çelik aldı benden Doğa hanım.Yaza benim için şimdiden köklendirdiği begonvil fidelerini dört gözle beklemekteyim.Ayrıca Barış bey,benim çok istediğim ağaç ev sevdama umutlu bir yanıt verdi.O da çok istiyormuş meğer.Onu yaptıkları an oradayız ailecek.
Bizim evden çıktık,onları Çengelköy'deki seralara götürdüm.Palmiye Sera'da bayağı vakit geçirdik.İşte mücevher orkideyle orada tanıştık.Doğa hanım ille bana bu mücevheri hediye etmek istedi.Böyle bir güzellik geri çevirilir mi hiç?Kendisine de aldı.Tekrar teşekkür ediyorum.
Haa bu arada Barış bey bir ara ortadan kayboldu.Ağaç bölümünde gezinerek,Marmaris'te derin bir dava içinde olduğu Sığla ağaçlarını özlemiş olacak ki,orada da bulmuş bir kaç tane ,onlarla hasbihal etmiş bir süre.





Mücevher orkide,ismi üzerinde benim için de mücevher gibi kıymetli.Ona baktığımda ,ne kadar dünyaya bakışımız farklı olsa da birbirimizin yaşamlarına saygıyla mücevher gibi kıymetli dostluklar kurulabileceğini hatırlayacağım.

























4 yorum:

Ülker dedi ki...

Çok şeker bir çiçek.
Güle güle büyüt, keyifle seyret arkadaşım.

elmalı kurabiye dedi ki...

teşekkür ederim Ülker.Dün çiçekçi arkadaşımdan üşüdükleri için 4 orkide geldi bana.renk renk,sabırla kendilerine gelmelerini bekleyeceğim.

beste dedi ki...

sahaneymis gercekten hikayeside cok guzel, sevgiler

elmalı kurabiye dedi ki...

Beste hanım,sizi buralarda görmek beni çok mutlu etti.
Bir gün Allah nasip ederse sizin gibi doğayla iç içe yaşamak isterim.tekibinizdeyim.
Artık www.nurayhobi.com adresinde devam ediyorum.inşallh arşivimi oraya alabilirim.