27 Ağustos 2010 Cuma

Loc Vadisi...

Tarkan bile konserinde Loc vadisinden hayranlıkla söz etti ve bu güzelliğe sahip çıkın dedi.Çünki orada HES yani hidroelektrik santrali yapılacakmış.Tüm köylüler tepkili,kimi olsun ,Cide kalkınsın diyor,kimi taşlıyormuş şantiyedekileri....hayırlısı neyse o olsun.

Biz zaten orayı görmeyi çok istiyorduk ama bu konuyla ilgili değil.Kayınpederimin anneannesi oralıymış,hep bahsederlerdi.Kayınvalidem ''senin anneannen loc kızıymış''diye imalı olarak takılırdı,bizde görelim bakalım bu loc denen yeri dedik.Gittik ,gördük,çok beğendik.

Resimdeki evler Loc'a giderken geçtiğimiz Şenpazar bölgesinden.Hepsi birbirine benzeyen köy evleri.Çok güzel görünüyorlardı.




Bu çaydan elektrik üretilmek istiyorlarmış.Herkes serinlemek için çaya girmişlerdi.Bir köylü suyun şifalı olduğunu söyledi,egzamaya filan iyi geliyormuş.Hatta ayağımda bir kaşıntı vardı senelerdir,geçti gibi.Yada bana öyle geldi.



















Bunlar da Loc Kızları(!).
Bu hikaye çok uzun.Bedirhan duyduğunda korktu hatta.Hatta baba
sının anlattığı abartılı hikayeye öyle inandı ki oralarda yabani Loc kızları göreceğini sandı.Babaannesi ve halasının bu resmini görünce bunlar onlar mı diye ?sormadan edemedi.












Bu bitkiyi de Loc'ta gördük.Çok ilginçti.Saksıda yetişse yetiştirmek isterdim.











Bunlar da Loc böğürtlenleri.





Ve ve ve yıllardır yetiştirmek istediğim yiksük çiçeği.Her yer doluydu bölgede.Köküyle bir tanedini çıkarıp saksıya diktim.Bakalım tutar mı?















Dönüşte kayınpederimin bir arkadaşına rastladık orman yolunda.Katırcı imiş lakabı.Kayınpederden büyükmüş ama çakı gibi derler ya öyle.Bu odunları o hallediyormuş,bu odun yığını uzayıp gidiyor.Bu işi çok seviyormuş.Çok komik bir amcaydı.''eşek gibi çalışırım,kepaze gibi yerim''dedi.


2 yorum:

SEVGİLERİMLE dedi ki...

LOC çok güzelmiş,içim açıldı doğrusu,umarım olduğu gibi kalır,el sürmezler.
sevgilerimle...

elmalı kurabiye dedi ki...

Sevgili Sevgilerimle...bizde öyle umuyoruz,inşallah bu güzellikleri kimse bozamaz.